Super Karusel 1 SC
Spiru u zemlji Sovjeta

Original price was: 1.190,00 din..Current price is: 990,00 din..-17% SNIŽENO

In stock

Scenario: Fred Nedart (Fred Neidhardt)
Crtež i boje: Fabris Taren (Fabrice Tarrin)
Naslov originala: Spirou chez les Soviets

Format: 240 x 320 mm
Uvez: Meki s klapnama
Kolor: Boja (uz dominantnu crvenu)
Broj strana: 56

PODELI

Opis

Još od jednog slavnog novinara dečjeg lica, njegovog psa i njihove (ne)slavne pustolovine u zemlji Sovjeta nijedan ozbiljan par novinara nije se usudio da se zaputi u Sovjetski Savez i napravi reportažu koja bi verodostojno oslikala raj komunizma. Dobro, budimo iskreni, ni sada nije reč o ozbiljnom paru novinara, a i… pssst… među nama, nisu se otisnuli put SSSR-a zaista radi reportaže. No bilo kako bilo, eto naših dragih pustolova Spirua i Fantazija u zemlji Sovjeta! I eto nove scenografije za duhovitu, šarmantnu priču u starom, dobro poznatom ruhu… ali i scenografije za suptilno i istovremeno moćno oslikavanje društava u kojima živimo.

Spiru u zemlji Sovjeta Nedarta i Tarena deo je čuvene edicije Le Spirou de… Ta edicija donosi vizije Spirua iz očiju slavnih autora koji su i se i sami tokom odrastanja divili pustolovinama Spirua i Fantazija koje su stvarali Rob-Vel, Franken, Furnije i ostali velikani što su radili na redovnom serijalu. Već na prvi pogled jasan je uticaj Andrea Frankena, a tokom čitanja postaje očito i furnijeovsko bavljenje društveno-političkim temama.

Na ovom putovanju s druge strane Gvozdene zavese Spiru i Fantazio upoznaće nove prijatelje i sasvim drugačiju kulturu, ali i doživeti novu spoznaju o sebi samima… i otkriti da ni u jednom svetu stvari nisu crno-bele, ili preciznije, crveno-bele.

VAŠA KORPA 0