Za „Vagabond“ ne postoje vreme, granice, rase, nacije, polovi…

Biblioteka „Vagabond“ donosi izbor iz najboljeg što moderna, ali i klasična svetska strip produkcija imaju da ponude i obuhvataće dirljive slice of life priče, opčinjujuće drame, maestralne adaptacije književnih dela i spektakularna vizuelna pripovedanja koja ne smete propustiti!

Vagabond – prvi krug

Iz slikovitog Živernija (Vagabond 1: Crni lokvanji), seoceta u kom je Klod Mone proživeo poslednje decenije svog života, nakon nepredvidivog, spektakularno oslikanog krimića, sedamo u vremeplov i krećemo put posleratne, staljinističke Poljske (Vagabond 2: Ne možeš da poljubiš koga hoćeš), gde, pod čeličnim stiskom režima, pratimo sve nedaće koje nosi prva ljubav i saznajemo štošta o „istini”. Predratni Pariz (Vagabond 3: Slika i prilika) u kom srećemo sredovečnog, oženjenog Raula Serizijea, čoveka koji je iznenada dobio priliku da svoj život počne iz početka, a kako ju je iskoristio pročitajte na stranicama ove izuzetne adaptacije romana čuvenog francuskog pisca Marsela Emea.

Vagabond – drugi krug

Vodimo vas u srednjovekovnu Kordobu usred arapske opsade Pirinejskog poluostrva, gde jedan bibliotekar pokušava da od vatrene stihije spase makar delić velelepne kordopske biblioteke, a u tome će mu (možda?) pomoći jedna robinja, jedan sitni lopov i jedna veoma tvrdoglava mula (Vagabond 4: Bibliomula iz Kordobe). Sa poluostrva ćemo skoknuti i na jedno ostrvo, gde se jedan doktor suočava sa teškim zadatkom saopštavanja neprijatne istine koja bi mogla lokalnu zajednicu da košta boljitka i razvoja.  (Vagabond 5: Neprijatelj naroda).

Vagabond – treći krug

Naslovi biblioteke „Vagabond“  štampani su u velikom formatu (24 x 32cm) i po najvišim svetskim standardima (štampa je poverena štampariji u kojoj svoja izdanja izrađuju svetski velikani poput Le Lombard, Dargaud, Dupuis, Marvel, Planeta Comic).

VAŠA KORPA 0